Thursday, April 1, 2010

Tak payah pergi jauh....

....hari Minggu biasanya hari yg kurang seronok sbb esoknya...ibu ayah pergi kerja dan anak2 kena pergi  sekolah...masuk waktu tengahari..perasaan  ke"boring"an mula terasa dan merubah mood hari Minggu...tiada senyuman seperti semalam...tiba masa utk fikirkan apa aktiviti yg perlu dibuat bg menyenangkan hati semua...selalunya pusat beli-belah jadi destinasi...tapi bila dah selalu sangat...naik muak...dah habis dilawati (baca: habis duit)...


...satu hari Minggu tu, kami sekata nk pergi piknik...laut @ sungai..tk sempat dah. "Kita pergi Titiwangsa lah", cadang ibu..."Ok lah", mcm tk seronok je bunyi jawapan dr anak2...siap semua...bekalan, tikar...ibu bawak kerja sekolah yg masih belum siap...sampai di sana...ramainya rakyat jelata yg sama2 jadikan Tasik Titiwangsa destinasi terdekat bagi menghabiskan hari terakhir cuti mingguan...parking di kawasan trek kereta kawalan jauh...padat...pusing lagi...di Jalan Kuantan nasib menyebelahi...jadi disitulah destinasi piknik dipersetujui oleh semua...di tepi tasik berpanoramakan menara kembar terkenal dunia dan destinasi pelancungan selainnya...menara KL dan Istana Budaya...ok jugak..langit petang tu tenang..walau agak mendung tanpa sinaran matahari dan bayu...



...hhhmmmm, ok jugak datang kesini...tasik kelihatan
tenang..kehijauan alam sekitarnya...yg pasti hati juga
sedikit tenang kerana kurang ingatan utk hari esoknya....




...alunan kicauan merdu sang murai

...maka kelihatanlah wajah2 riang yg didambakan ibu
dan ayah di rumah tadi...


...tak perlu pergi jauh...suasana nyaman disini dapat
pengaruhi perasaan anak2..gembira

                            
...keriangan tanpa ingatan Isnin buat sementara

...damai


...kelegaan bila siap kerja

...tiba masa utk pulang...


5 comments:

Azrul Hisham said...

bro Raziff...nak tanya...

selalu tak amik gambar2 wedding ke?

kakcikseroja said...

wah.. Azrul dah nak tempah Agip untuk wedding dia tu.. :)

tapi memang cantik gambar2 yang Agib rakamkan..

Raziff Lokman said...

Salam Azrul...setakat ni baru 1 official job (sepupu)..yg tk official byk jugak (tempel...hehehe)..saya ada post wedding shots kat blog saya "Cinta Abadi" (Photomateur2)..

Salam Kak Cik, terima kasih...teruja saya!

azieazah said...

Saya pun dah lama tak lepak-lepak di Ttwangsa ni... rindu betul bila tengok pic yg begitu indah. Thanks atas perkongsian ini..

Raziff Lokman said...

Salam Kak Azie...kami pun sama...tu yg ambik gmbr2 ni...padahal dekat je..hehehe