Monday, March 22, 2010

Imej @ Joran Terjun_Pancing Tertutup Affin Bank

13 Mac 2010 (Sabtu): Bertempat di Kg Kemensah, Ulu Klang...pertandingan memancing tertutup Affin Bank...sbb pertama kali saya nak turut serta (baca: ambik gambar je) dan pertama kali nak pergi ke Kg Kemensah tu..kalau setakat Zoo Negara, dh biasa sangat @Kemensah Heights...pernah jugak sampai, melawat rumah sedara...jauh jugak rasanya nk sampai kekolam Joran Terjun tu...hujung jalan...mungkin pertama kali ke tempat tu..rasanya tk sedekat yg geng saya kata...dan sepanjang jalan tepi sungai, berliku2...banyak dibangunkan pondok/chalet2 oleh orang perseorangan....bisnes @ duduk sendiri...sungai di sini kategorinya anak sungai...mcm belakang rumah mak sedara kt kampung.

Sampai disana, kelibat pemancing2 Affin Bank jelas kelihatan....ramai jugak yg bwk famili...bertanding sambil berpiknik...anak2 blh mandi sungai..."pemancing gambar" (baca: mcm saya), tk ramai...3 orang. Pertandingan berlangsung dgn suasana mesra...hilai tawa...usik-mengusik...yg penting bukan menang..pastinya penuh dgn keseronokan berhujung minggu dgn rakan pejabat.

Hadiah2 dikategorikan spt berikut:

1. Johan sehingga tempat ke 5 (ikan terberat)...paling berat ikan Tongsan sisik halus = 2.915 kg.
2. Tangkapan paling cepat....6 minit selepas permulaan
3. Tangkapan terkecil...tak silap kurang dr 200 gram
4. Jumlah tangkapan paling banyak....6 ekor

Gambar2 pertandingan yg sempat "dipancing" utk dikongsi......

...hahaha...aku hepi dpt byk hari ni...

...wajah kegembiraan

...alamak! lepas lagi...kalau tk silap abg ni 10 kali terlepas..
tapi saya respek isterinya yg sentiasa memberi sokongan...

...Tongsan sisik halus..2.915kg - pemenang

...akhirnya..dpt seekor pun jadilah...

...kolam ni seluas padang bola

.."Apek aaa, apa umpan lu bagi sama gua...satu ekor
pun talak makan",....

...sabar menanti dan memahami minat suami tersayang..

..berganding walaupun bertanding

..."aku hepi",...

...pemancing gambar

....kesabaran penting bg pemancing

...pemenang2


4 comments:

3yearshousewife said...

I love the pic with the dragonfly!

Pn. Liza said...

Me too!

En. Razif saya dah copy gambo dragonfly tu. My girl will luv it! (as long as brown color - tp saya tertarik dgn hujung sayapnya yg transparent tu). Izin ye... Kalu x blh saya delete le... Terima kasih

erolnukman said...

gambar2 yg menarik..bmcm2 ekspresi...

Raziff Lokman said...

Salam...Pn Liza, no problem...

Salam erolnukman, terima kasih singgah.