Thursday, November 26, 2009

Images @ Genting Highlands_Part 2

Salah satu tarikan di Taman Tema ialah "Dinosaurland" (Alam Dinosaur)...taman yang mempamerkan alam sekitar & replika2 dinosaur. Tapi yang tak bestnya...kena jalan jauh & naik tangga...





Pintu masuk utama...masuk mulut T-Rex...

..trek go-cart dibawah jambatan ke Dinosaurland...

..replika manusia zaman dinosaur (ya @ tak, hanya Allah yg tahu)..

...dalam perut T-Rex

...naik tangga lagi

..nak naik bot, terpaksa beratur panjang. Kami decide jalan jelah ke atas...tangga lagi!

...ikan Kap tanah tinggi...

...pemandangan sungai buatan...sungai ni mungkin yang tertinggi di
Semenanjung Malaysia

Replika dinosaur...

..dipuncak Dinosaurland

...naik lagi melalui jambatan gantung..nampaknya anak2 saya tu tkde
masalah gayat...



....nampak apa tu??...kabus??

...kampung koboi

..tkde kuda...ni yang ada...





....kembali ke Taman Tema...kali ni anak2 saya tk nk lepas peluang satu ride
yang lebih mencabar...Cyclone, tapi kesian sampai kt tangga, ditutup sebab hujan...

...Arena of Stars

...sejuk dan hujan = lapar!...kt sini dijual makanan yg biasa..sandwich,
popcorn dll., dan makanan yg sinonim dgn rakyat Malaysia...Maggi in a cup!

8 comments:

iDAN said...

Lamanya tak pergi ke Genting ini, pernah beberapa malam tidur di sana, sejak bujang tahun 80an lagi. Masa itu masih ada Hotel Pelangi.

Malam di sana amat nyaman, ada sekali saya naik roller coaster; ikut anak-anak. Mereka suka sahaja kita yang seram amat. Sekarang telah ada sakit darah tinggi & jantung memang tak boleh pun nak naik!.

Gentang memang menarik!.

Raziff Lokman said...

...kita yg dh start sakit2 ni blh jugak join...naik ride yg lemah lembut sikit...yg penting aktiviti bersama anak2 dijalankan...betul tak?

cilokcedok said...

menarik

cilokcedok said...

http://mmczone.multiply.com

rosnanie said...

salam ziarah,

menarik, tak pernah masuk taman tema tu. RM190 tu termasuk 'dinasourland' tu ker?

Utk anak2 bwh 6 thn kena caj juge ker?

Mazidul Akmal Sidik said...

Sebab gambar cantik, I have linked your blog from mine.

Thanks

Raziff Lokman said...

Salam Ros, kalau tk silap bwh 7 tkde fee kot...all in, masuk pintu tu...nak main apa, naik apa boleh..syarat beratur la...termasuk Dinosaurland...kalau nk pergi elok pagi2 blh cover semua rides...dan bawa bekal sendiri masuk dlm beg...makanan mahal jugak dlm tu.

Raziff Lokman said...

Bang, terima kasih link kt blog saya ni..baru la bersemangat nk ambk gmbr cantik2 lagi...gmbr kt sentul hari tu dh dpt? ok tk?...saturday ni kitorang nk pg jungle walk kt bukit nanas & sunday mungkin tgk batik run kt tasik perdana...