Wednesday, November 25, 2009

Images @ Genting Highlands_Part 1


Pagi Sabtu..."Nak buat apa hari ni ya?", tanya isteri saya. Anak2 tgh cuti sekolah. Takde idea..."Kita bersiap, lepas tu pegi breakfast. Nanti kita pikir nk buat apa hari ni." Pagi ni mcm biasa makan di gerai kawan...roti canai dia mmg ada kelas...gerai kecik tapi customer mak datuk...ramai (saya cerita pasal bisnes kawan saya ni lain posting...hari ni cerita family outing). Sedang makan, kami masih tk sepakat @ decide nk pegi mana. Zoo?..dh bbrp kali tahun ni...Muzium?..hhmmm biasalah budak2 mana suka pergi muzium...

Tiba2 isteri saya buat usul...,"Kita pegi Genting nak? Anak2 tk pernah naik sampai atas lagi."(selalunya singgah kt R&R Genting Sempah je...makan2 @ ke toilet @ isi petrol). "OK!". Apalagi, anak2 saya bila dgr nk naik Genting, seronok sakan lah..Lebih kurang 45 minit dr KL. Masa naik tu cuaca mendung tapi tk hujan, so tkde problem...nasib baik Serena saya tu sempoi je panjat gunung.


Dari atas, tk nampak apa2 sbb kabus tebal....

...lepas parking, keluar, mmg sejuk giler....tetapi masih mampu tersenyum...yalah
dapat makan angin lah katakan....

...depan Taman Tema

...mmg ramai pengunjung. Tiket = RM190+ utk satu family...2 dewasa + 4 anak


...yang ni anak2 saya kempunan tk dpt naik...dh beratur panjang, sampai2
dia orang close sbb teknikal problem...lain kalilah ya (tk tau bila lah!)

...Merry go Round...Adik dgn Ibu jelah yang naik...laki2 mana nk naik...tk macho!

...siapa nk belon? Mintak design apa je dr badut ni...dia buat, tapi bukan semua lah...

....(latar belakang) First World Hotel....

....yg happy giler...yg takut giler..yg senyum...yg menangis

...dah semua ride yang power mcm roller coaster, sky chair tutup kerana hujan
dan masalah teknikal...naik yang ni je lah.....

...mcm tak best je!
...hujan dan sejuk sangat tapi pengunjung semakin ramai

...bestnya masuk cawan...hehehe

....lapar



....semakin petang makin sejuk


...bus dari London


...nak dapat naik ride ni..sejam jugak la que

.....sepusingan dlm 20 minit

...lagi badut2 membuat belon untuk kanak2

....dia orang ni dh biasa, mcm tk sejuk je

....ni je ride yg agak menarik yg tk ditutup

....menjerit untuk hilangkan takut...tapi nampak semuanya gelak mcm
syok je....

....untuk kanak2 bwh 12 thn

2 comments:

iDAN said...

Saya yang tak berani naik; mainan tiang tegak tinggi itu!. Yang lain itu saya pernah cuba.

Bayaran masuk memang mahal.. luar & dalam taman temanya..kena tunggu ada tawaran murah. Saya selalu ke sana kerana kompeni lama I & P tempat orang rumah kerja lalu rajin sponser stafnya buat family day di sana. Kalau harapkan kemampuan memanglah agak mahal dirasakan.

Syoknya kalau dapat ke sana lagi.

Raziff Lokman said...

...saya pun nk jugak cuba ride tiang tu...tapi dia punya que...mak ai, tu yg tk sanggup