Monday, April 19, 2010

Images @ I-City ~ "City Of Lights"

I-City....sebuah pembangunan di Bukit Raja, Klang...telah banyak orang memperkatakan ttg tempat ni...yang menggamit pengunjung saban malam...yg menyesak di jalan masuk ke tempat ini...berduyun2 manusia...apa yg istimewa dgn tempat ini?
I-City....a new development in Bukit Raja, Klang...many had spoken about this place...which attracts visitors almost every night...jamming the entry road to this place...in thousands...what's so special about this place?
pagi sabtu kami plan utk ke situ...dalam perjalanan ke Shah Alam...sangkut di Federal Highway...jam 5.30 - 6.15 ptg...hujan dan petir sabung-menyabung...langit sebelah sana kelihatan cerah...hhmmm...harap2 tk hujan lah...dpt peluang utk melihat keunikan I-City ini...
Saturday morning we'd plan to visit...along the journey to Shah Alam...stuck in Federal Highway...5.30-6.15 pm...rain and lightnings...but the sky on the other side seems bright...hhmmm...hopefully its not raining...and an opportunity for a view on this unique I-City...
sampai di Shah Alam, hujan masih turun.."Tadi hujan lebat sangat", cerita adik saya...lega mendengarnya....selepas Maghrib dari Bukit Jelutong, Shah Alam...kami ke I-City...dan seronok bila lihat jalan masuk masih lengang...mungkin ramai yg sangka hujan masih lebat di sini...naik ke atas bukit...dah ramai pengunjung rupanya...
reaching Shah Alam, its still raining..."It was pouring heavily just now", told my sister...a relief...after the Maghrib prayer, we leaves Bukit Jelutong, Shah Alam..and were happy to find a peaceful entry...maybe many would have thought it was raining heavily there...up the hill...many were already there...
 keadaan sekitarnya kering...tk hujan rupanya disini!
the surrounding was dry...no rains at all!
gambar2 yg saya sempat rakam sepanjang lawatan kami ke I-City...
some of the shots from our visits to I-City...



























10 comments:

hunny_bunny said...

kat mana ni en. Raziff?slow melow skit....

hunny_bunny said...

ooo kat bukit raja.jauh tu

rosnanie said...

cantik nya...

wpn x jauh sgt dr rumah, takde peluang lg nk gi...insya Allah ada kesempatan smpailah....tks 4 sharing...very nice photos....

btw, very nice template too...sudah tukar ka? hehehe...

Raziff Lokman said...

Salam Hunny & Ros, mmg kena pergi..saya dgr mungkin tk lama lagi ada bayaran masuk ke I-City..mungkin sbb msh free ni ramai org ambik peluang berkunjung..kalau nk pergi make sure sampai awal selepas maghrib..

Ros, dok tgk template geng lain, kita tukar gak...

erolnukman said...

wahhh...sangat jeles bila ramai dah member2 yg pg ambik gambar kat cni..
semua gambar lawa!

Su Chua Phin 徐蔡斌 said...

Beautiful and colorful ... thanks for sharing ^^

Costea Andrea Mihai said...

superb colors!! congratulations!!

Melor said...

uisk,mesti pergi ni,ingat last weekend nak g..tp adik kata sesak sgt kat sana.
btw,nice shot!

Raziff Lokman said...
This comment has been removed by the author.
Raziff Lokman said...

Erol, Su Chua Phin , Costea & Melor...thank you for visiting and appreciate those comments.

and Melor, kena pergi awal sbb I rasa sebelum they switch on the lights pun dh ramai menunggu..