Wednesday, January 13, 2010

Goodyear FormulaDrift 2009 Malaysia

....Cuti sekolah hujung tahun mmg jangka waktu yang mencabar bagi saya...kena pikir...mcm mana nak mengembirakan hati dan jiwa raga anak2 yg sedang cuti...setiap hari balik dr office...dengar lah,"Ayah, boring la tkde buat apa2"...nk suruh baca buku @ review...tk payah lah...saya dulu pun mana pernah sentuh buku bila cuti sekolah..jadi paham2lah...setiap Jumaat kena pikir extra...nk pegi mana...nk buat aktiviti apa..utk hujung minggunya...

Disebabkan tkde cuti lagi dah...so nk cuti ke outstation tu problem sikit...kalau pegi pun, balik nanti saya jugak yg melepek...kena kerja pagi Isnin...so carilah apa2 yg menarik sekitar Klang Valley...teringat nmpk ads tentang Formula Drift...so pagi Sabtu, 19 Dec.. cakap anak2 supaya bersiap...tapi tk bgtau mana nk pegi...drive sampai Putrajaya..."Nak jalan Putrajaya lagi ke Yah?"...terus kedepan sampai simpang MAEPS
(Mardi Agro Park Serdang)...masuk dalam...anak2 curious pegi mana pulak...tkde apa yg nampak...pokok2 byk la, "Nk buat apa Yah kt sini?"...."Tengok Drift!"...senyum lebarlah semua anak2 saya...first time nk tengok drifting live...

...tiket RM18/sorang utk 2 hari....6 orang...fuhhh byk jugak tu...tkpe lah...musim cuti..(kalau outstation lagi byk...). FormulaDrift 2009 Malaysia, pusingan akhir dari 3 rounds. Apalagi...anak2 tk lepas peluang posing dgn drift car yg diorang selalunya main kt rumah...remote control @ PS2.....sayangnya sempat tengok training sessions je....tengahari hujan lebat...terpaksa balik..




























7 comments:

3yearshousewife said...

Amboi2, makcik drift tu sikit punya bergaya...

rosnanie said...

salam
tak tahu pulak ada drift kt Putrajaya, kalau tak boleh pegi...
Anak lelaki sy tu paling suka drift, std la budak lelaki... so boleh share minat ngan ayah dia

Raziff Lokman said...

Salam Mie...pit makcik tu...(mcm pit girls)..hehehe

Salam Ros...jgn lepas peluang utk next year...mmg seronok anak2...bunyi enjin kereta2 tu mmg mengaum esp. dr New Zealand...

azharos said...

Dear Razif, I have browse all your postings, your photos are very nice and clear.

I like the pictures of floras and macros, but with a little more attention on "composition" the pictures can be more superb. Understanding "Rule of Third" can really help.

Just my 2sen for improvement.

Raziff Lokman said...

Azhar..thanks for the feedback.

hunny_bunny said...

cool lah cik raziff... beh niiii.should mark the calender this year.yehaaaa

Raziff Lokman said...

Utk 2010, FormulaDrift akan msk kalendar aktiviti kelab...