Wednesday, October 7, 2009

AMSC - All Malaysia Serena Club

Agenda: Pelancaran Logo & Baju AMSC
Tempat: Kompleks Sukan Pandamaran
Masa: July 2008




Taklimat oleh Presiden AMSC, En Sukor Johari











38 comments:

iDAN said...

Cantik Serena ini, saya memang teringin nak pakai Serena masalahnya ongkosnya tidak mengizinkan,

Agar AMSC akan terus giat maju...!

Raziff Lokman said...

iDAN, kalau awak beli yang lama (macam kami - C23)..skrg 2nd hand dalam RM25K-RM30K. Yg baru C24 tu mmg mahal sikit. Satu lagi, maintenance Serena mmg senang, spare parts original Nissan pun murah..

Dlm kelab ni, saya ada ramai kawan2 yg dpt membantu..tukar absorber - RM680 (4 btg sport absorber) compare dgn luar RM1500. Tukar gear box RM1080 - luar RM2500...bumper & skirting tu pun mereka buat sendiri dgn modal RM300-500 (luar RM1700)..

Boleh kata ramai dari mmbr AMSC ni meniaga/kerja sendiri..insurance broker, foreman, farmer, businessman, dll.

Itulah untung ada member2 kelab ni..

Setakat ni, kami dah buat beberapa konvoi seperti ke PD, Sepang-Putrajaya, Melaka, Muar, Morib..syarat wajib kena bawak ahli keluarga sekali!

Manalah tau kalau satu hari nanti awak beli Serena...joinlah kami

Perniagaan Langsir Fizyan said...

as'kum en Razif..menarik bile tgk AMSC ni..saya ade c23 gak thn97..sya baca en Razif bole dptkan sport abs ngan hrga rm650..bole tau ke mcmna nk dptkan sport abs ngan hrga tu..abs saya dh smpai tahap belekuk2 bnyinya..crik merata2 x jmpa,yg ade stndard tokico..harap bole dapatkan bntuan en Razif utk atasi masalah saya ni..saya tinggal di manjung..tq..

Raziff Lokman said...

Salam Fizyan,

Contact kwn saya ni, Sukor Johari 019-2181916 (Presiden AMSC)..workshop dia di Klang, Selangor.

Perniagaan Langsir Fizyan said...

ok..tq en raziff..mcmna pakai abs sport,melambung2 atau maintain bile lalu kwsn x rata ek?

Raziff Lokman said...

..mula2 mmg rasa mcm keras je...tapi cornering (high speed)mmg best..

cilokcedok said...

as'kum en razif.. saya ada serena 97.. boleh saya dapatkan contact utk membuat full bodykit serena ni.. harap dapat membantu.. terima kasih..

Raziff Lokman said...

salam cilokcedok...you blh call kwn saya, En Sukor Johari 019-2181916

Perniagaan Langsir Fizyan said...

ape komen en razif ttg keselesaan lpas pakai sport abs tu?sya tercari2 abs yg bole bg keselesaan pd penumpang belakang..samping tu nkgak van nampak lowed,bru ngancem..hehehe

Raziff Lokman said...

Salam...sori lmbt balas..lama tk buka blog. Mula2 tk selesa...lama2 ok kot...tapi bg yg 1st time nk naik..atau menumpang, mesti rasa lain..geng2 saya biasanya pasang full skirting, mmg nmpk lowered

Azlysham said...

Macam mana nak register jadi member AMSC?

Raziff Lokman said...

salam Azlysham,

awak blh call direct to En Shukur Johari (President AMSC), 019-2181916

Azlysham said...

Tq

lehin99 said...

bro...mcmana nk join AMSC..aku kat jb ...aku skrg pakai serena c23 gak tp x la secanggih mcm lu org smua...aku pnya standard aje...

lehin99 said...

Bro...kalau aku nk join AMSC mcmane?aku pakai jgk serena c23 tp x modified mcm kete u all ..grand beb...aku duduk jb.

Raziff Lokman said...
This comment has been removed by the author.
Raziff Lokman said...

lehin99, contact kwn saya, En Sukor Johari 019-2181916 (Presiden AMSC)

tk modify pun tkpe..tkde problem

Azlee said...

Sy br memiliki serena ni... skrg ni tinggal kat perak.. nak join club cam ner...

Azlee said...

sy baru memiliki serena .. sy tinggal di perak.. cam ner nak join club....

ajack@home said...

dah lama minat pun... nak beli.. tapi bnyak benda nak bayar... next year mungkin la...

club nie ada web tak... leh la tau sikit2 pasal serena nie..

ajack@home said...

dah lama nak beli serena... tapi lom keluarga lagi... mungkin comming soon..
minat dah lama terutama c24 tu... tapi harga masih stabil agi..

bila2 free nak join gak..
club ni ada web forum tak.. atlaest leh la kongsi2 apa2 pengetahuan

meenjaz said...

En Razif, saya ada sebuah Nissan Serena C24 tahun 2005. Drive Shaftnya pomen kata dah rosak. Tak ada spare parts. Kalau adapun mahal. Boleh en Razif bantu saya untuk mendapatkan drive shaft melalui kelab ini ??? Harap dapat respon.

Faisal Naim said...

Saya faisal. duduk kat seri iskandar perak. baru beli serena c24 brand new. syok very smooth. kat sini tak banyak org pakai. mcm mana nak register jd member ni???

alfathah said...

salam...saya jugak penguna c23/97...sy ada menghadapi masalah dgn troter body...dimana sy blh mendapatkan khidmat nasihat...utk pengetahuan tuan...sy tinggal di Alor Setar...

zaini9373 said...

salam..saya angah dr Kajang baru pakai C23..nak tanya...mane boleh dapat full sketing C23 PU & angaran kos bp yea?area mane

nama aku din said...

assalam tuan pemilik blog, sy baru memiliki serena 97 macam mana nak dapat body kit. dan spare part

wan mohd rozi wan ismail said...

Salam sume...saya nk jd ahli keluar nissan serena c23 mcm ane aik. Saya teringin sgt nk join kelab ni. Tp masa terhad utk saya. Saya kerja kat s alam aje.

marshimaro said...

Salam tuan pnya blog.. Sya ada Serena C23(99). Soalan sy, boleh ka enjin standard tu tkar ngn enjin lain? Klu ada enjin apa yg sesuai ek? Sya duk kt sabah...

Asmadi abd latif said...

salam saya asmadi dari sungai buloh selangor. cmana nak join ahli c23.

firdaus said...

salam, saya bercadang untuk memiliki serena c24, boleh saya tahu adakah maintenance untuk c24 ni mahal, sebab ada kawan2 cakap mahal.

AMSC ni cuma tertumpu kawasan selatan saja ke? kalau saya dah ada c24 nanti insyaallah saya nak join dengan AMSC.

saya orang penang.

kamaljakarinah said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.... saya nak beli Sarena Highway Star.... boleh ke tolong bagi tips-tips nak beli secondhand punya....

azamfeez said...

Salam...sya bru pkai serena c24 2nd.....cuma setelah hmpir 3000km sy gna...ada bunyi bising plak...mcm bnyi absober....apa pndapat pkar.??

shahrz shahrul said...

Ikut kn x de beza banyak pun.lebih kurang je.yg biasa pun da ok..

amir said...

Salam en.razif.nissan serena saya 2.0 baru nak mengalami masalah gearbox.So, nak tanya kerosakan gearbox boleh dibaiki tak? Mana lebih bagus, tukar gearbox atau repair je...Saya di Perlis.TQ

firdaus said...

M

firdaus said...

M

Ferdaus Rahim said...

Assalamualaikum.. sy harap tuan punye blog ni dapat aktifkan semula blog ni.. sy baru je beli serena c23.. dan memerlukan rujukan otai2.. paling kirang pun ade group d fb untuk senang online..

Ferdaus Rahim said...

Assalamualaikum.. sy harap tuan punye blog ni dapat aktifkan semula blog ni.. sy baru je beli serena c23.. dan memerlukan rujukan otai2.. paling kirang pun ade group d fb untuk senang online..